Ga in gesprek met een 'levend boek'

GRONINGEN - Normaal gesproken bezoek je een bibliotheek om verhalen in de vorm van een boek te zoeken. Op 30 juni is dit even anders. Op die dag kun je in de bibliotheek terecht om de verhalen van mensen te horen.

Verhalen van mensen zoals jij, maar ook van mensen die anders zijn dan jij bent. Want dan is de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat in Groningen het toneel van de Human Library, die bestaat uit menselijke boeken en lezers: echte mensen.

Levende boeken

‘Levende boeken’ zijn mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging. Denk aan etniciteit, gender, seksualiteit, religie, sociale status, handicap, beroep en levensstijl. Human Library wil mensen uitdagen verder te kijken door in gesprek te gaan met die ‘vreemde ander’.

Op 30 juni in Groningen

Bij de Human Library op 30 juni in de bibliotheek van het Groninger Forum, ontmoet je verrassende en inspirerende mensen en luister je naar hun bijzondere levensverhalen. Bijvoorbeeld van iemand met een angststoornis, een Syrische vluchteling, een transgender of een helderziend persoon.

Waarom Human Library?

Het doel van Human Library is het samenbrengen van mensen en wegnemen van vooroordelen en taboes door mensen te stimuleren met elkaar in gesprek te gaan. Kort gezegd is Human Library een evenement om ontmoeting en dialoog te promoten.

Hoe is het ontstaan

Oorspronkelijk is Human Library ontwikkeld door een Deense jongerenorganisatie, genaamd ‘Stop the Violence’. Momenteel vindt het evenement plaats in diverse steden over de hele wereld. De eerste editie in Groningen vond in 2014 plaats. In 2018 is het alweer de vijfde keer dat het event in Groningen plaatsvindt bij de bibliotheek van het Groninger Forum.

Human Library Groningen wordt georganiseerd door het Groninger Forum en Europe Direct Groningen.