Forse daling WW in Groningen

GRONINGEN - Het aantal WW-uitkeringen in Groningen neemt in mei fors af. Door het seizoen is er meer werk in uitzendbedrijven, landbouw en bouw. Ook ten opzichte van vorig jaar ligt het aantal WW-uitkeringen ruim een kwart lager.

Eind mei telde Groningen 10.614 WW-uitkeringen. Dat is 3,5% van de beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in mei af met 723 uitkeringen (-6,4%). Dit heeft te maken met het seizoen, waardoor de WW daalt vanuit de uitzendsector, landbouw en bouw. Ten opzichte van een jaar geleden verstrekte UWV in Groningen 26,4% (3.810) minder WW-uitkeringen. In de bijlage een uitsplitsing van de WW naar gemeenten en sectoren.

In alle drie de noordelijke provincies nam de WW in mei fors af. Ook de sterke afname van ruim een kwart WW-uitkeringen ten opzichte van vorig jaar deed zich overal in Noord-Nederland voor. UWV verstrekte eind mei in de provincie Friesland 12.326 WW-uitkeringen; 7,0% minder dan vorige maand. In Friesland was het aantal WW-uitkeringen eind mei 25,7% lager dan vorig jaar. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in mei af met 8,2% naar 9.822. Ten opzichte van vorig jaar is er in de provincie Drenthe sprake van een daling van 25,9%.