Prins Claus Conservatorium speelt volop tijdens Swingin’ Groningen

GRONINGEN - Op 21, 22 en 23 juni kan Groningen weer genieten, want dan vindt de 24e editie van Swingin’ Groningen plaats.

Het publiek wordt ook in 2018 getrakteerd op crossovers van funk, soul, groove en andere muziekstromen ontstaan vanuit de jazz. Het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, is natuurlijk nauw betrokken bij het festival.

Het Prins Claus Conservatorium organiseert de Northern European Jazz Talent Contest op donderdag 21 juni. Tijdens deze wedstrijd strijden vijf jonge jazztalenten om de titel en een geldprijs. De conservatoria van Aarhus (Denemarken), Stockholm (Zweden), Tallinn (Estland), Hamburg (Duitsland) en Groningen vaardigen voor deze contest hun toppers uit. Wie voor Groningen mee mag doen, wordt op woensdagavond 20 juni bepaald tijdens de Local Pre-Round, een wedstrijd voor de laatste finaleplek tussen jazztalenten van het Prins Claus Conservatorium.

Optreden Big Band

Naast de Northern European Jazz Talent Contest wordt het Prins Claus Conservatorium tijdens Swingin’ Groningen ook vertegenwoordigd door de Big Band. De Big Band zie je op zaterdag 23 juni om 16:00 op het Waagpleinpodium.

Bezoek StadsKabaal

Ook dit jaar is er weer StadsKabaal op zaterdag 23 juni: een concert met tientallen kinderen, jongeren en volwassenen op het Waagplein. Samen met het Prins Claus Conservatorium, BIJ VRIJDAG en de scholen in Groningen wordt het groots aangepakt. Een unieke kans om kinderen en jongeren met verschillende sociaal-culturele achtergronden samen iets moois te laten creëren.

De Hanzehogeschool Groningen is partner van Swingin’ Groningen. Meer informatie over Swingin’ Groningen en de volledige timetable is terug te vinden op de website http://www.swingingroningen.nl.