Doe mee met Groningse inzending van Groninger Archieven

GRONINGEN - Voor de verkiezing van het Stuk van het Jaar nodigen de Groninger Archieven (online) bezoekers uit om een stuk aan te dragen voor de Groningse inzending.

Zij vragen bezoekers een archiefstuk (akte, dossier, beeld, filmfragment) met het thema Opstand te vinden en te vertellen waarom het zo’n mooi, belangrijk, indrukwekkend stuk is.

De verkiezing van het Stuk van het Jaar is een mooie gelegenheid om schatten in de depots uit te lichten en een verhaal te geven. Deze pronkjewails met verhaal krijgen een plek op de website van de Groninger Archieven. Vervolgens stemmen we samen op welk Groninger Archievenstuk mee gaat doen aan de landelijke verkiezing.

Voorwaarden voor stuk, beeld of fragment: het bevindt zich in een van de collecties van de Groninger Archieven, het is openbaar, het valt binnen het thema van de Maand van de Geschiedenis: Opstand, stuur een scan, screenshot of foto van het archiefstuk (met toegang- en inventarisnummer) en het verhaal vóór 30 juni naar pr@groningerarchieven.nl.

Stuk van het Jaar

Stuk van het Jaar is een landelijke online verkiezing van de Nederlandse archieven. Een diversiteit aan mooie, interessante en soms ontroerende archiefstukken en de daarbij behorende verhalen laten zien wat er allemaal te vinden is in die 'schatkamers'.

Kalender in juni: verzamelen van een aantal mooie stukken uit de collecties van de Groninger Archieven. Juli: verkiezing van het Groninger Archievenstuk (onze inzending voor de landelijke verkiezing). Oktober: landelijke verkiezing voor Stuk van het Jaar.