Eindexamententoonstelling Headliners van Academie Minerva

GRONINGEN - Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen, presenteert van 23 tot en met 28 juni het werk van eindexamenstudenten van de bacheloropleidingen Beeldende Kunst, Vormgeving en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving en de masterstudenten van het Frank Mohr Institute.

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 23 juni om 14.00 uur op het voormalig Suikerunieterrein.

Headliners

Terug in het karakteristieke pand van de voormalige Suikerfabriek toont Academie Minerva 150 afstuderende bachelor- en masterstudenten. Gestart op de academie als nieuwsgierige, onderzoekende studenten hebben zij zich de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen tot kunstenaars, vormgevers en docenten. Hun kracht is terug te zien in deze eindexamententoonstelling, genaamd Headliners. Iedere student laat zien hoe hij of zij zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, niet over de gebaande paden, maar ieder langs een eigen weg. De studenten zoeken naar de randen van het gangbare en disciplines vermengen zich. Het maken is daarbij altijd het uitgangspunt.

Zaterdag 23 juni, 14.00 uur, publieke opening door dean Dorothea van der Meulen. Zondag 24 juni, 14.00 uur, publieke uitreikingen van de Klaas Dijkstra Academieprijs en de Academie Minervaprijs voor Vormgeving

Tijdens de eindexamententoonstelling vindt in de Wolkenfabriek het randprogramma bij Headliners plaats, georganiseerd met studenten, alumni en medewerkers van Academie Minerva, het Frank Mohr Instituut en het Kenniscentrum Kunst & Samenleving. Het gevarieerde en multidisciplinaire programma omvat onder andere interviews, discussies, presentaties, performances en optredens. Doe zelf ook mee, bijvoorbeeld met de Bingoavond, de Meet & Greet met Noordenaars of laat je (werk) zien tijdens de Open Mic Night. Ook vind je in de Wolkenfabriek de dagelijkse hap. Gratis entree.

Voormalig Suikerunie terrein, Energieweg 10, Groningen