Studentenprijsvraag grassymposium gewonnen door Eva Kiewiet

EELDERWOLDE - In De Onlanderij te Eelderwolde waar woensdag 13 juni op initiatief van het Kenniscentrum Biobased Economy van de Hanzehogeschool Groningen, het grassymposium plaatsvond, ontving Eva Kiewiet, tweedejaars chemiestudente, uit handen van professor Erik Heeres (RUG) een nieuwe fiets beschikbaar gesteld door Refidé.

De studentenprijsvraag was verbonden aan het symposium over grasvalorisatie en grasvermarkting. Een uitverkochte zaal vol met ondenemers uit het hele land, beleidsmakers van provincies en gemeenten, studenten van het MBO-, HBO-, en WO-onderwijs, wetenschappers en medewerkers van NGO's luisterden ademloos naar de diverse gastsprekers.

Eva studeert aan het Instituut voor Life Science & Technology en was een van de deelnemers van de studentenprijsvraag: Bedenk een baanbrekende en vernieuwende onderzoeksvraag rond het actuele thema grasvalorisatie.

De inzenders hadden het de jury, die bestond uit alle sprekers van het grassymposium niet gemakkelijk gemaakt. Eva's baanbrekende onderzoeksvraag luidde: "Hoeveel energie kan er worden gehaald uit 1 kg gras en kan deze energie worden gebruikt als autobrandstof in plaats van diesel, benzine?"

Eva was blij verrast en bijzonder verheugd dat ze de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen. Tja en hoe kom je nu thuis met twee fietsen...