Goede buren van Dichters in de Prinsentuin

GRONINGEN - In Groningen is 13, 14 en 15 juli de éénentwintigste editie van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin. Thema dit jaar is "Goede buren".

De afgelopen jaren traden in de Prinsentuin gastdichters op uit Denemarken, Polen, Estland, Macedonië, Catalonië, IJsland, Groot-Brittannië, Irak en Syrië. Dit jaar zoekt het festival het, geografisch gezien, dichter bij huis: wat speelt er op dit moment bij de “buren” in Friesland, Vlaanderen en Duitsland. Maak kennis met deze buren tijdens de Vlaamse openingsavond met Don Vitalski aan het roer in de Puddingfabriek, in een goed gesprek over internationale kansen voor jonge schrijvers in Theater de Machinefabriek op zaterdagavond 14 juli en tijdens een Friese poëziewandeling op zondagochtend 15 juli.

Op zaterdagmiddag 14 juli en zondagmiddag 15 juli, beide van 13.30 - 17.00 uur, biedt Dichters in de Prinsentuin zo'n zeventig dichters op het theeveld en de loofgangen uit Nederland en België. De bezoeker kan genieten van gearriveerde dichters als Bart Moeyaert, Lévi Weemoedt, Radna Fabias, Dean Bowen, Eeltsje Hettinga, Daniël Vis, Katelijne Brouwer, Kees Spiering, Alexis de Roode, Merel van Slobbe, Marc van der Holst en Willemijn Kranendonk. Toegang gratis, doorlopend programma.

Theater der Zuiderburen

Vrijdagavond 13 juli in de Puddingfabriek, aanvang 20.30 uur (deur open 20.00 uur), presenteert gastheer Don Vitalski een wervelende talkshow. Acht van de beste podiumdichters die Vlaanderen op dit moment rijk is, maken hun opwachting: Benno Barnard, Moya De Feyter, Delphine Lecompte, Johan Petit, Runa Svetlikova, Max Temmerman, Christophe Vekeman en Stijn Vranken. De vijfkoppige huisband Veston, Latin afro gipsy, op zijn Vlaams, "doet heupen bewegen en vingers knipperen".

Meer informatie over het festivalprogramma van Dichters in de Prinsentuin op www.dichtersindeprinsentuin.nl.