Pensioenportretten op Damsterdiep

GRONINGEN - Pensioen is voor iedereen anders. We krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken.

“Het is belangrijk dat pensioenbewustzijn bij mensen groter wordt, aldus Michel van Dam, Commercieel directeur van levensverzekeringsmaatschappij Scildon. Daarom presenteert Scildon een foto-expositie onder de naam Pensioenportretten. De expositie is mobiel en vindt plaats in verschillende steden, waaronder Groningen. De zuilen met de foto’s worden tentoongesteld op het Damsterplein tot van 12 juni tot 1 juli.

Elk portret geeft een unieke kijk in hoe Nederland nadenkt over later en het pensioen. De personen achter ieder verhaal zijn gefotografeerd door aanstormend talent en prijswinnaar New Dutch Photography 2017, Ramona Deckers.

De verhalen geven een eerlijk beeld van zeven Nederlanders in zeven verschillende levensfases. Van 27 tot 87 jaar. De foto’s en verhalen worden gepresenteerd op grote zuilen.

Met Pensioenportretten helpt Scildon mensen om op tijd na te denken over de wensen als ze met pensioen gaan. Want wensen kosten vaak geld. En hoe eerder mensen daarvoor geld opzij zetten, hoe makkelijker zij die wensen kunnen waarmaken. Via de website Pensioenportretten.nl kan de eigen pensioensituatie in kaart worden gebracht. Bovendien maken zij kans op een eigen fotoshoot door Ramona Deckers, als zij op die site hun eigen verhaal over de wensen van hun pensioen schrijven.

Scildon is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. Het bedrijf heeft ruim 215.000 klanten en is door financieel adviseurs veertien keer uitgeroepen tot ‘Beste Verzekeraar’ in de categorieën Zakelijk Pensioen en Particulier Leven Lijfrente.