De Steeg speelt op ImpressFest Noorderpoort College

GRONINGEN - Theater De Steeg speelt op donderdag 21 juni de voorstelling Waarom zou ik?! op het Impressfest, het showcase-festival van het Noorderpoort College.

Waarom zou ik?! is een voorstelling gemaakt door jonge theatermakers en acteurs, waarin ze hun persoonlijke visie geven op de trek van jongeren van het dorp naar de stad. De voorstelling wordt om 20.00 uur en 22.00 uur gespeeld in het Verzettheater, Verzetstrijderslaan 2 Groningen. Kaarten zijn te bestellen via www.impressfest.nl.

Waarom zou ik?!

Waarom zou ik?! is een voorstelling over waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt. Of niet naartoe wilt, omdat je wilt blijven waar je bent. Stel, je behoort tot een groep vrienden die al hun hele jeugd samen in een dorp wonen. Je groeit samen op, haalt kattenkwaad uit en viert elk weekend feest in de keet achter op het landje. Maar na de middelbare school trekt iedereen weg uit het dorp: om een opleiding te volgen, om werk te zoeken, om eindelijk daar te zijn waar het gebeurt. Want in de stad zijn de kroegen, de opleidingen, de banen, het avontuur en het echte leven. Maar wat nou als je wilt blijven wonen waar je bent geboren en opgegroeid, waar je iedereen kent, waar je je thuis voelt? Heb je dan geen ambitie, ben je een saaie angsthaas, ben je je vrienden kwijt en maak je nooit weer wat mee? Of ligt het geluk eigenlijk daar waar je hart ligt, en voor jou dus in je oude vertrouwde dorp?

Jonge theatermakers

De Steeg biedt jaarlijks een groot aantal jonge theatermakers de kans zich te ontwikkelen. Als acteur, regisseur, theaterdocent, vormgever of technicus. Karin Noeken, artistiek leider van De Steeg: “Er loopt hier in Groningen zo veel jong theatertalent rond! Dat willen we koesteren, stimuleren en mogelijkheden bieden om zich verder te ontwikkelen. Het is zo bijzonder om te zien wat deze jonge theatermakers voor elkaar krijgen. Dat is enorm inspirerend.” Jaarlijks laat De Steeg daarom één voorstelling helemaal door jonge makers ontwikkelen, spelen en produceren. Dit jaar is dat Waarom zou ik?!.