Rumbling Earth Festival verovert de binnenstad

GRONINGEN - De derde editie van het Rumbling Earth Festival in de binnenstad van Groningen is op 29 en 30 juni.

“Het Rumbling Earth Festival is begonnen met de droom een vrije speelplek te creëren voor lokaal muziektalent” zegt Jaukje van Wonderen, creatief producent van het festival.

Naast het programmeren van allerlei verschillende soorten acts, wordt iedereen die muziek wil maken uitgenodigd om te komen spelen. Naast het open podium organiseert het festival dit jaar voor het eerst jamsessies, die jazz en klassiek georiënteerd zijn, en worden georganiseerd in samenwerking met Myrthe Bosharts Classic Jamming.

Het festival trapt op vrijdag 29 juni om 19.30 af in het Grand Theatre met een uitgebreid programma vol met aan muziek gerelateerde activiteiten. Er is aandacht voor interactieve muziekgames, Groninger fotografen Knelis en Floris Duijn richten een expositie in met foto’s van Groningse muzikale acts, te zien in de dagen voorafgaand aan het festival en in de week erna. Videoclipmaker Andres Fouché gaat met dr. Tom Slootweg in gesprek over de video’s die hij maakte voor onder andere Noisia en Dope D.O.D. Groninger componist Bart Bruinsma presenteert met Dieven work in progress en de presentatie is in handen van Jelte Posthumus en Anne Jan Toonstra, oftewel de Papegaaiduikers.

Op zaterdag 30 juni tussen 12.00 en 18.00 staan er op verschillende locaties in de binnenstad ruim 25 verschillende acts op het programma, zoals Small Town Bandits, Timo de Jong en The First Wolf. Het volledige programma is te vinden op de website van het festival (rumblingearth.nl). Ook zullen een aantal bands van POPSchool VRIJDAG hun werk presenteren en komt LOFT resident Emil Srush draaien. En ook dit jaar vindt de afterparty vanaf 22.00 plaats in Nachtcafé Warhol.