Zwemmend richting een educatief programma in het UMCG met Swim Challence

GRONINGEN - Basis- en middelbare scholen uit Groningen kregen de kans deel te nemen aan het educatieve programma van het UMCG en de Groningen Swim Challenge.

Deze unieke samenwerking gaf de deelnemende scholieren inzicht in waar het door hun opgehaalde sponsorgeld precies aan wordt besteed. De jongeren die in het UMCG werden ontvangen zwemmen namelijk mee in de “Heel Groningen Zwemt” actie. Zoveel mogelijk baantjes zwemmen om daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek in het UMCG.

Tal van scholen in Groningen en Hoogezand nemen deel aan de jaarlijks terugkerende acties. Zo gingen basisscholen uit Hoogezand en de brugklassen van het Aletta Jacobscollege de sportieve uitdaging voor het goede doel aan bij de Kalkwijck Monkey Fun Run. Middelbare scholen als het Augustinus College, Montessori Lyceum, Montessori Vaklyceum en RSG de Borgen doken het water in. Daarnaast gaan ook de kinderen van de Fiduciaschool en de Dom Helder Camaraschool de uitdaging aan om kanker de wereld uit te zwemmen.

Dankzij de inspanningen van de Stichting Groningen Swim Challenge komen duizenden kinderen in de provincie in beweging. Vorig jaar waren dat er ruim vierduizend.