Museum Karrepad feestelijk geopend

GRONINGEN - Burgemeester Peter den Oudsten en kinderburgemeester Javano Zwiers openden vrijdag Museum Karrepad.

Meer dan een maand lang hebben leelringen van openbare basisschool Karrepad gewerkt rond het thema kunst en cultuur. Ze zijn in het leven van bekende kunstenaars gedoken. Niet alleen werd er gekeken naar de werken van de kunstenaars, maar ook in welke tijd ze leefden en hoe ze leefden.

Verschillende kunststromingen zijn op een rijtje gezet en uiteindelijk zijn de kinderen gaan werken in de stijl van de kunstenaar van hun keuze. Het leverde prachtige werken op. Zo mooi dat besloten werd er een museum van te maken.

Voor een zaal vol genodigden en ouders en via livestream in alle groepen werd het museum geopend

Na een presentatie door kinderen en het bekijken van een zelf gemaakt filmpje werd er overgegaan tot de officiële openingshandeling. 24 panelen van twee bij één meter, van elke klas één, werden ontdaan van roodfluwelen doeken. De burgemeester en de kinderburgemeester werden daarbij geholpen door kinderen van de school. Het resultaat een is prachtige expositie. Aan de plafond hangen verdeeld over de school bijna 600 kubussen, van elk kind één. Ook op de zes vlakken van de kubus zijn prachtige kunstwerken te zien.

Een speciale toevoeging zijn de QR-codes. Achter de QR-codes zijn filmpjes, foto’s, websites en nog veel meer te vinden. Ze beschrijven het proces of geven meer achtergrondinformatie

De expositie maakt deel uit van het totale museum. Alle klassen, gangen en hallen zijn omgetoverd tot museumzalen.

Nieuwsgierig geworden? De expositie is nog tot de zomervakantie te bezichtigen.