Groningen is een aantrekkelijke fietsstad

GRONINGEN - Het is lekker weer, de zon schijnt en buiten zijn is geen straf. Een goed moment om de auto te laten staan en op de fiets te springen. Fietsen is een goed alternatief om files te mijden. Daarom zijn er verschillende initiatieven om fietsen te bevorderen.

Op dinsdag 29 mei lanceerde Campus Groningen de Campus Cycle. Met deze deelfietsen fiets je zo van P+R Reitdiep naar het Zernike. Het slot van de fiets kan geopend worden met de app GoAbout en is beschikbaar voor iedereen: medewerkers, studenten en bezoekers van de Campus. Samen met Groningen Bereikbaar is Campus Groningen een proef gestart met 15 deelfietsen voor een jaar. De deelfietsen zijn geschikt voor mensen die met de auto naar de Campus komen. Het aantal parkeerplekken bij Zernike is beperkt, op P+R Reitdiep is voldoende plaats en het is vlakbij. De fietsen zijn de eerste 10 uur per dag gratis te gebruiken, daarna betaalt de huurder een bijdrage. Woon je op tien tot twintig kilometer afstand van de je werk, dan is een e-bike misschien een goede optie in plaats van de auto te nemen. Groningen Bereikbaar start binnenkort een actie waarbij mensen een week een e-bike of speed pedelec gratis mogen gebruiken. Zo kun je kijken of het een aantrekkelijke manier is om de woon-werkafstand te overbruggen. Ben je geïnteresseerd, houd de website van Groningen Bereikbaar in de gaten voor details.

De fietspaden in en rondom de stad worden steeds aantrekkelijker, want de provincie Groningen legt samen met gemeenten steeds meer Fietsroutes Plus en fietssnelwegen aan. Zo kun je vanuit Ten Boer, Haren, Zuidhorn, Eelde-Paterswolde, Bedum, Leek, Winsum en Assen vlot naar de stad fietsen, maar ook vanuit de binnenstad ben je zo bij de Zernike Campus. Deze fietspaden zijn breed en comfortabel en je kunt lekker doorfietsen. De nieuwe fietspaden maken fietsen prettiger en veiliger.