Tip van de Programmeur: Open air theaterspektakel op de Ossenmarkt met de YoungGangsters

GRONINGEN - Tussen 12 en 14 juli presenteren De Oosterpoort en Stadsschouwburg samen met Grand Theatre de open air locatievoorstelling DisasterLicious van YoungGangsters op locatie aan de Ossenmarkt.

Na andere succesvolle productie waaronder o.a. Old Gangsters Never Die, maakt het regiecollectief van Lotte Bos en Annechien de Vocht deze zomer DisasterLicious.

DisasterLicious gaat over the one and only Hansje Brinker die door zijn vinger in de dijk te steken heel Nederland behoedde voor een overstroming. Hoor de dijken kraken, voel het water rond spatten en doe mee met het avontuur. Gebaseerd op epische rampenfilms als Twister en Deep Impact aan de ene kant en de realiteit van het aardbevingsleed in Groningen aan de andere kant, creëert YoungGangsters op de Ossenmarkt een eigen rampervaring.

YoungGangsters maakt expressief en fysiek locatietheater. Aangedreven door een niet te stillen honger naar sensatie belicht YoungGangsters telkens een andere kant van het thema geweld. Bij de keiharde, onvoorspelbare, filmische actie-voorstellingen vol met live gevechten, spektakel en humor vliegen de bloedspetters je om de oren, terwijl je de hete adem van de zwetende acteurs in je nek voelt. De voorstelling is erg toegankelijk mede door de special effects en de over-de-top elementen.

Speciaal voor DisasterLicious wordt op locatie aan de Ossenmarkt in Groningen het GangstersParadise gecreëerd. Publiek is welkom in deze unieke theaterarena die bar en tribune in één is. Een hilarische theatrale kermis met een hoog slapstick gehalte!

Henk Kuiper, Theaterprogrammeur van De Oosterpoort en de Stadsschouwburg Groningen.

The Young Gangsters – DisasterLicious, donderdag 12 juli, vrijdag 13 juli, zaterdag 14 juli, Ossenmarkt Groningen. Zie www.de-oosterpoort.nl.