Hanzehogeschool broedplaats voor slimme tools talentonderwijs

GRONINGEN - Een groep van 24 studenten en docenten uit 6 landen is tot en met 15 juni op de Hanzehogeschool aan de slag in de CoTalent Workshop. Tijdens deze workshop worden middelen ontwikkeld die docenten helpen om talentvolle studenten extra uitdagingen te bieden.

Nog maar weinig studenten in het Europese hoger onderwijs worden voldoende uitgedaagd. En dat terwijl Europa zich niet kan veroorloven om talent verloren te laten gaan. Docenten in het hoger onderwijs moeten daarom in staat gesteld worden om studenten hun talenten optimaal te helpen ontwikkelen. Dat is de basisgedachte in het project CoTalent, voluit: Working in Europe to Connect Talent development in higher education.

Er wordt tegelijkertijd gewerkt aan drie producten: de MeTalent Mirror waarmee docenten hun eigen visie op talent bepalen, de YouTalent Spotter die docenten helpt om talentvolle studenten te scouten en de CoTalent E-library waarin docenten middelen kunnen vinden om studenten te ondersteunen. Samen vormen deze producten de ‘CoTalent Wizard’.

Het project CoTalent is met EU-subsidie in september 2017 van start gegaan. De acht partnerinstellingen hebben samen gewerkt aan de eerste versies van de producten. Tijdens de CoTalent Workshop gaan studenten en docenten in co-creatie aan de slag met de verdere ontwikkeling. Belangrijk onderdeel van de week is het bedenken en maken van korte filmpjes rondom didactiek en talentontwikkeling. Het totale project, waarvan Hanze-lector Marca Wolfensberger projectleider is, loopt tot augustus 2020. Meer info staat op CoTalent Wizard.

De hele maand juni staat bij het Hanze Honours College in het teken van internationaal samenwerken en talentontwikkeling. De maand begon met een workshop voor universiteiten uit alle hoeken van de wereld om inzichten en handvatten te krijgen voor het ontwikkelen en implementeren van talentonderwijs. Tegelijkertijd met de CoTalent workshop wordt de summer school Honours Summer School Holocaust Remembrance georganiseerd voor studenten uit Amerika, van Windesheim en de Hanzehogeschool.