Rode Kruis aanwezig op 112GroningenDag in Martiniplaza

GRONINGEN - Het Rode Kruis district Groningen is zaterdag 16 juni 2018 in de Martiniplaza aanwezig op de 112GroningenDag met zijn totaalpakket aan hulpteams: noodhulp, verbindingsdienst, evenementenhulp en zelfredzaamheid.

Tijdens deze dag krijgt het publiek met filmpjes en demonstraties een goed en overzichtelijk beeld aangeboden over de hulpverlening van het Rode Kruis in Groningen.

Een leuke en leerzame dag voor jong en oud

Veiligheid in huis, op straat, op het werk, in de auto is niet altijd vanzelfsprekend. Het publiek kan op de 112GroningenDag kennismaken met hulpdiensten, zoals politie, brandweer, ambulancezorg, landmacht, marine, justitie en Veiligheidsregio Groningen. Samen met het Rode Kruis vertellen zij over hun werk en taken bij een calamiteit en hulpverlening. Bij grootschalige ongevallen heeft het Rode Kruis ook in de provincie Groningen een belangrijke rol. Als onderdeel van de veiligheidsketen wordt samengewerkt met o.a. de ambulancediensten. Met zijn goed opgeleide vrijwilligers en groot netwerk van Ready2Help-burgers sluit het Rode Kruis naadloos aan bij alle hulpdiensten.

De 112GroningenDag biedt informatie over brand- en inbraak preventie, voorkomen van blikseminslag, BHV, reanimatie en nog véél meer.

Het Rode Kruis doet ertoe

Omkijken naar elkaar en hulp bieden in tijden van nood zonder aanziens des persoons. Of het nu in verre landen is of in jouw directe omgeving, het Rode Kruis staat altijd klaar. Zoals bij overstromingen, oorlogsleed, evacuaties, branden, trein- en wegongelukken of evenementen. Het Rode Kruis helpt mensen ook om zichzelf te leren redden door hen b.v. EHBO te leren. Met educatie, debatten en lespakketten draagt het Rode Kruis een steentje bij aan menslievendheid, respect en hulpbereidheid.