Bezoek 112groningenDag

GRONINGEN - Plaats van handeling is MartiniPlaza Groningen. De deuren gaan open om 10.00 uur. De officiële opening vindt plaats om 11.00 uur op het demoveld op het buitenterrein.

Demonstraties

De 112groningenDag staat geheel in het teken van veiligheid met spectaculaire demonstraties van diverse hulpdiensten en een grote veiligheidsmarkt. Politie, brandweer, ambulancezorg, justitie, defensie en vele anderen laten deze dag zien wat ze in huis hebben. Ook kunnen bezoekers in een speciaal ingerichte stand een kijkje komen nemen achter de schermen in de meldkamer.

Wat is er te doen? Een duikdemonstratie, reddingshonden, dierenambulance, crashtender, oldtimer show, Prorail, berging, reddings- en brand demonstraties zijn een greep uit het aanbod. Ook wordt er een Defensie plein ingericht met verschillende eenheden, voertuigen en activiteiten. Wel eens op de brug van een groot marineschip gestaan om dat te besturen? Of gevlogen in een Joint Strike Fighter? Misschien liever een voertuig met of zonder rupsbanden van dichtbij bekijken? Liever actief bezig? Dat kan ook! Kom dan schieten in de schietsimulator of klim in de klimwand.

Van 10.00 tot 17.00 uur: De 112groningenDag in MartiniPlaza. De 112GroningenDag wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Bestrating.nl en subsponsor 101BHV.nl. Entree tot 4 jaar gratis, van 5 tot 16 jaar euro 2, vanaf 17 jaar euro 3.