Fotoreportage: Zomerfolk in Stadspark trekt veel bezoekers

GRONINGEN - Het was druk in Stadspark zaterdag en zondag. De heren van de Groningse folkband Rapalje waren er weer neergestreken met hun eigen festival: Zomerfolk.

Van heinde en verre kwamen bezoekers naar het groen in Groningen. Ze streken neer op het veld voor het podium en genoten behalve van het mooie weer ook van de markt en de muziek. Voor kinderen was er genoeg te doen bij het kinderentertainment en ook boogschieten behoorde tot de mogelijkheden.

Het was de organisatie opnieuw gelukt grote namen en veelbelovende bands naar het Stadspark te krijgen. Zo trapte de Groninger band Hoppah met hun mix van Balkanmuziek en opzwepende Ska op zaterdag op het hoofdpodium af. De grote naam op de eerste festivaldag was De Kilkenny's. Deze Ieren wisten het publiek te vermaken. Rapalje sloot de zaterdag muzikaal af.

De zondag was minder warm, maar opnieuw was het aangenaam vertoeven. Sunfire en Lotta Wolda maakten hun opwachting naast Rapalje. En het publiek kreeg een spetterende afsluiter met de Red Hot Chili Pipers. Deze band gaf aan grote hits hun eigen doedelzaktintje. Een terecht knallend einde van het festival. Fotograaf Mariëlle de Vries maakte een fotoreportage.