Local heroes rocken voor het goede doel

GRONINGEN - 11 artiesten hebben zaterdag belangeloos opgetreden tijdens AIDition 2018 in Simplon. AIDition werd georganiseerd voor de Groningse stichting EducAIDed.

Met het geld wordt een school in Uganda gebouwd, sanitaire voorzieningen daar gerealiseerd en 50 docenten getraind in sociaal emotionele vaardigheden. Met AIDition is ruim 4500 euro opgehaald voor het 30.000 euro kostende project.

De ruim 200 bezoekers van AIDition zagen lokale helden als Hans Hannemann, Inge van Calkar en de Shabby Cabs met veel enthousiasme de zaal bespelen. AIDition werd geopend door een speciaal hiervoor samengesteld gezelschap bestaande uit een bestuurslid van EducAIDed en zijn vader en vrouw. Het energieke HoppaH sloot de avond af met haar folkmuziek waarbij het onmogelijk was om stil te blijven staan.

Stichting EducAIDed bestaat volledig uit vrijwilligers en ondersteunt sinds 2007 onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. In de afgelopen 11 jaren hebben diverse lokale onderwijsinitiatieven in ontwikkelingslanden samengewerkt met EducAIDed. AIDition werd dit jaar voor de 4e keer in de geschiedenis van EducAIDed georganiseerd. In het verleden hebben bands als Go Back to the Zoo onder andere opgetreden. De organisatie spreekt van een groot succes. Pui Yeng Fam van AIDition: “Door het belangeloos optreden van de artiesten en Simplon, die zowel de zaal als de faciliteiten gratis beschikbaar stelden, hebben we maximaal kunnen bijdragen aan het onderwijsproject”.