Expositie striptekenaar Peter de Smet in Groninger Stripmuseum

GRONINGEN - 50 jaar geleden deed Peter de Smet de eerste poging om zijn strip de Generaal te verkopen aan Kuifje Weekblad.

Kuifje plaatste de strip uiteindelijk niet. Een paar jaar later deed Peter een nieuwe poging bij Pep met veel meer succes. De Generaal was het begin van een zeer succesvolle carrière voor hem als striptekenaar en als tekenaar voor vele reclameopdrachten.

Stripliefhebber Erwin Lammerts uit Veendam kwam vier jaar geleden op het idee iets met de “vergeten” en inmiddels overleden striptekenaar te gaan doen om zijn werk niet in de vergetelheid te doen geraken. Hij startte samen met Mariella Sormani en uitgever Seb van der Kaaden het project “De Generaal gaat Integraal” met het plan acht luxe boeken met alle verhalen van De Generaal (opnieuw ingekleurd) in chronologische volgorde uit te geven, elk deel voorzien van een uniek dossier met vele onuitgebrachte tekeningen.

Hierop volgend werd het idee om een expositie in het Groninger Stripmuseum te realiseren gelanceerd. En met succes. Vanaf 23 juni tot en met 18 november is een toonstelling te bezoeken met bekend en onbekend werk van Peter de Smet.

Stripmuseum Groningen, Westerhaven 71 Groningen.