Rebecca Groote Nederlands Kampioene Acrogym

GRONINGEN - Op de Nationale Kampioenschappen acrogym van de D- en E-lijnen wist de acht-jarige Rebecca Groote samen met haar acro-partner Ties Oosterhof de titel Nederlands Kampioen te verdienen.

Rebecca traint sinds een jaar met Ties in een gemengd paar en komt uit voor acrovereniging GYM academy. Samen wisten zij al provinciaal kampioen van Groningen en Noord-Nederlands kampioen te worden, waarmee zij zich plaatsten voor de Halve Finales van Nederland. Door ook hier een prachtige oefening neer te zetten kwalificeerden zij zich voor het NK Acrogym voor de D-lijn, dat afgelopen zaterdag gehouden werd in Oss.

Door hier een prachtige oefening met balans- en tempo-elementen neer te zetten bekroonden zij hun seizoen met goud én de titel Nederlands Kampioen. Daarnaast wisten zij de op twéé na hoogste score van de dag neer te zetten, een hele prestatie op een wedstrijd waar maar liefst 121 teams in verschillende categorieën aan meededen. Voor Rebecca smaakt de titel naar méér : volgend jaar stroomt zij door naar de A-lijn, het hoogste niveau in de acrogym, bij topsportstichting Acro Academy.