FlixBus start nachtbus vanuit Groningen naar de Randstad en België

GRONINGEN - In plaats van de nachttrein gaat nu een nachtbus vanuit Groningen naar de Randstad van start. Verder breidt de mobiliteitsaanbieder haar aanbod vanaf Groningen en Haren uit en start nieuwe bussen naar Duitsland.

Per direct vertrekt er elke dag om 1 uur ’s ochtends een FlixBus vanuit Groningen naar Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en verder naar Brussel Airport en Charleroi. De rechtstreekse FlixBus-verbindingen van Groningen met Schiphol, Brussel Airport en Charleroi zijn geheel nieuw. Jesper Vis, directeur FlixBus Benelux: “Naar aanleiding van de grote vraag naar een dagelijkse nachtverbinding tussen Groningen en de Randstad zijn wij hier een nachtbus gestart. Op die manier kunnen Groningers ook laat ’s avonds vanuit de Randstad naar Groningen en vanuit Groningen naar de Randstad reizen.” De rit tussen Groningen en Amsterdam duurt 2 uur en 20 minuten.

Vanaf Groningen kan men nu dagelijks naar de Duitse steden Frankfurt, Stuttgart, Karlsruhe, Dortmund, Nordhorn, Siegen, Emlichheim en Neuenhaus evenals de luchthaven in Frankfurt reizen. De bus richting Duitsland vertrekt in Groningen om 11 uur. Tickets zijn vanaf, afhankelijk van de duur van de reis, € 7,99 (Nordhorn, Emmen, Emlichheim, Neuenhaus) te koop. Een enkeltje naar Stuttgart kan vanaf € 29,99.

In totaal zijn meer dan veertig FlixBus-haltes direct aangesloten aan Groningen. Per overstap heeft Groningen toegang tot het gehele Europese FlixBus-netwerk met meer dan 1700 bestemmingen.

Met haar zomerdienstregeling breidt FlixBus ook haar luchthavenbussen uit en start airport-transfers. Vanaf Groningen kunnen reizigers elke dag naar Schiphol en Brussel Airport reizen. Jesper Vis: “De nieuwe airport-transfers maken een belangrijk deel uit van de FlixBus uitbreiding in 2018. Vervoersmiddelen moeten beter aan elkaar aansluiten. We zijn daarom ook in gesprek met diverse luchtvaartmaatschappijen om hier nog beter samen te kunnen werken.”

FlixBus biedt een nieuw product aan voor Europa-reizigers. Voor één InterFlix ticket van € 99 kunnen ook inwoners van Groningen en Haren in een periode van drie maanden naar vijf willekeurige bestemmingen in het grootste busnetwerk van Europa reizen. Vooral de nieuwe rechtstreekse verbindingen vanuit Groningen en Haren naar Europese FlixBus-hubs Frankfurt of Stuttgart zijn een goede start om vanaf daar Europa te verkennen.