Eerste Lokaal Jeugddebat in Groningen

GRONINGEN - Dagje vrij van school om te discussiëren met politici over wat je belangrijk vindt? Moet kunnen voor het eerste Groningse Lokaal-Jeugddebat op dinsdag 19 juni in het stadhuis van Groningen.

Jongeren van 14 tot en met 20 jaar kunnen zich nog opgeven voor deze primeur voor Groningen.

De jongeren zitten dan in het stadhuis op de zetels waar normaal de Groningse raadsleden debatteren en besluiten nemen. Op deze plek krijgen de jongeren de kans om lokale politici te vertellen wat zij belangrijk vinden en als mogelijke oplossingen zien. Het kan gaan over thema’s als armoede, verkeer, energie of huisvesting.

Zo’n 40 jongeren van verschillende schooltypen gaan hierover in debat met de Groningse raadsleden Jimmy Dijk (SP), Martijn van der Glas (GroenLinks), Marjet Woldhuis (100% Groningen) en ook Wytze Spoelstra (VVD) en lijsttrekker Marten Duit van Student en Stad. D66-raadslid Berndt Benjamins, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, zit het Jeugddebat voor. Mogelijk dat de lokale politici zich laten overtuigen door de oplossingen van de jongeren en toezeggingen doen.

De organisatie is in handen van de NJR, de vereniging Nationale Jeugdraad, in samenwerking met de gemeente Groningen en de Groningse gemeenteraad.

Het echte debat is dinsdagmiddag 19 juni van 14.00 tot 16.00 uur. Jongeren die mee willen doen aan het Lokaal Jeugddebat of nog vragen hebben, kunnen terecht op www.njr.nl/lokaaljeugddebat.