Sportieve helden gaan de uitdaging aan in Groningen

GRONINGEN - De 6e Sport Heroes Challenge Groningen is op 19 juni op het Willem-Alexander Sportcentrum in Groningen.

Maar liefst 21 teams van speciaal-onderwijsscholen clusters 2 en 3 uit Noord-Nederland; De Wingerd, W.A. van Lieflandschool en Kentalis Guyotschool, zullen een dag vol sport en beleving ervaren. In totaal zullen er ongeveer 130 leerlingen aanwezig zijn.

Op dinsdag 19 juni om 09.30 uur verzamelen drie speciaal-onderwijsscholen zich om de sportieve uitdaging aan te gaan. De Challenge Groningen wordt georganiseerd door Special Heroes, studenten van de Hanzehogeschool en het Alfa-College. In samenwerking met lokale sportverenigingen en sportaanbieders is er een uitdagend sportaanbod samengesteld met o.a.: bootcamp, freerunning, unihockey, beachvolleybal, schermen, badminton en nog veel meer.

Tussen 09.00 uur en 09.15 uur arriveren de leerlingen bij het sportcomplex waar de Sport Heroes Challenge Groningen zal worden geopend. Na de opening zullen de leerlingen in eigen vaste teams van 10.00 uur tot 13.00 uur clinics volgen die ze van te voren op voorkeur hebben uitgekozen. De clinics zullen worden gegeven door trainers en vrijwilligers van diverse sportverenigingen uit Groningen en omgeving. Door leerlingen kennis te laten maken met verschillende takken van sport hoop de organisatie de kinderen te stimuleren om in de toekomst meer deel te nemen aan sport en sportieve evenementen.

Special Heroes

Iedereen kan een held zijn! Dat is de slogan van Special Heroes. Special Heroes laat kinderen en jongeren met een beperking ervaren hoe leuk sport en cultuur kunnen zijn. Het is een stimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs, het speciaal basisonderwijs en op praktijkscholen. In samenwerking met lokale sport- en cultuuraanbieders kunnen leerlingen onder schooltijd kennismaken met diverse vormen van sport en cultuur. De echte enthousiastelingen volgen na schooltijd nog meer lessen om vervolgens door te stromen naar de vereniging of club.

Naast de (onderschoolse) clinics organiseert Special Heroes ook diverse evenementen in het land. De Sport Heroes Challenge Groningen is er één van. Leerlingen krijgen de kans om in teamverband, binnen een verschillende takken van sport met andere scholen de uitdaging aan te gaan. Ieder met zijn eigen kwaliteiten. Er zijn winnaars of verliezers vandaag dus iedereen zal een held zijn!