Ben Woldring onder de indruk van Alfa College

GRONINGEN - Tijdens de feestelijke verkiezing van Alfa’s Goud presenteerden zeventien kandidaten met elk een persoonlijk verhaal zich voor een vakkundige jury. Alfa’s Beste zijn, stond op het spel. Ook Groninger ondernemer Ben Woldring, die de prijzen uitreikte, was onder de indruk. Hij complimenteerde de studenten van het Alfa College met de kwaliteit van hun presentatie.

Beste student is Jessie Sijbolts (Groningen), Beste praktijkbegeleider is Marjolein Hoolsema van het Odensehuis (Groningen) en Beste leerbedrijf is Witec Fijnmechanische Techniek (Stadskanaal). Jessie is 18 jaar en tweedejaars student van de opleiding Human technology van de locatie Admiraal de Ruyterlaan in Groningen.

De jury bestond uit Lambert Zwiers - voorzitter VNO-MKB, Eline Frans – Alfa-uitblinker 2016 en Wim Moes - voorzitter College van Bestuur Alfa-college. De jury had naar eigen zeggen een pittige taak met zoveel diversiteit en het hoge niveau, maar kwam eensgezind tot de uitslag. “Het is geweldig om te zien en horen hoe deze studenten hun eigen kracht hebben ingezet om hun dromen te verwezenlijken. Hierbij nemen ze zelf de regie in handen en kiezen ieder hun eigen weg. Die weg bewandelen ze stuk voor stuk met passie en ambitie voor wat ze doen. Dit spatte er dan ook vanaf in jullie pitch!”.

Trots

Het Alfa-college is trots op al het talent dat het in huis heeft. Met Alfa’s Goud heeft het studenten in de spotlight gezet die in of naast hun opleiding iets bijzonders hebben gedaan. De school is ook heel blij met de goede samenwerking en deskundige begeleiding vanuit het bedrijfsleven. En dus kregen met Alfa’s Goud ook de stage-/leerbedrijven en praktijkopleiders/stagebegeleiders publiekelijk waardering.