Klub Lange Mensen bestaat 60 jaar

GRONINGEN - Albert Johan Kramer (2,42m) is op 12 januari 1958 samen met een dertigtal lange geïnteresseerden samengekomen om een vereniging speciaal voor lange mensen op te richten.

Na zestig jaar is de vereniging nog steeds springlevend en streeft nog steeds de belangen na van de lange mensch in de samenleving! Hoewel de wereld er totaal anders uitziet in 2018, zijn een aantal speerpunten uit 1958 nog steeds belangrijk: informatievoorziening over medische zaken, producten, winkels, maar ook gewoon ervaringen uitwisselen wordt enorm gewaardeerd. Er worden jaarlijks leuke en interessante activiteiten georganiseerd waar men 'op gelijke hoogte' een goed gesprek houdt!

In 2018 wordt het zestig jarig jubileum van de vereniging natuurlijk gevierd. Het eerstvolgende jubileum-evenement vindt plaats op 30 juni aanstaande, onder andere in Utrecht.

De vereniging heeft leden in heel Nederland (en zelfs daarbuiten). Reden om rond de langste dag van het jaar, die jaarlijks wordt uitgeroepen tot Nationale dag van de lange mensen, een evenement te organiseren op 30 juni 2018. De activiteiten zullen op deze dag op vier locaties verspreid door het land plaatsvinden, in de nabijheid van hoge gebouwen. Utrecht (met de hoogste kerktoren van Nederland), Maastricht (met de hoogste berg van Nederland), Rotterdam (met de Euromast) en Groningen (met de Martinitoren) zijn de locaties waar het plaats gaat vinden.

Op zoek naar het VIP t-shirt

Het start ’s middags met een wedstrijdelement. De deelnemers gaan op basis van hints en raadsels een aantal locaties in de stad vinden. Uiteindelijk zal één deelnemer het VIP t-shirt vinden en de winnaar zijn van dit onderdeel. Het t-shirt is een VIP-uitnodiging voor de winnaar (en een introducée) voor het jubileumfeest van Klub Lange Mensen op 3 november 2018.

Lange mensen borrel in Utrecht

Aansluitend vindt er (om 16.00u) een lange mensen borrel plaats in een gezellig café in de vier steden. Dit evenement is toegankelijk voor alle lange mensen in Nederland en België (lengte-eisen zijn 1,80m voor dames, en 1,90m voor heren. Het evenement is volledig gratis voor de deelnemers.

Om mee te doen, dien je jezelf in te schrijven via de website www.klublangemensen.nl.