Chef-kok Erwin van pannenfabrikant Demeyere bij Koken & Wonen Hoogezand

HOOGEZAND - Wil je regelmatig een nieuwe koekenpan aanschaffen of denk je: “Nu ben ik er wel klaar mee, ik wil gewoon lange tijd, elke dag bakken in een pan die niet krom trekt of waarvan de anti-aanbaklaag snel loslaat”.

Een geheel roestvrijstalen koekenpan of wokpan kan dan een uitkomst zijn. Hier zit geen antikleef-laag in dus die kan er ook niet uit. Op zaterdag 9 juni van 11 tot 16 uur is chef-kok Erwin van pannenfabrikant Demeyere bij Koken & Wonen in Hoogezand. Hij laat zien hoe je in een roestvrijstalen koekenpan kan bakken zonder dat het vlees aanbakt. De pannen van deze Belgische pannenfabriek hebben 30 jaar garantie en zijn uitwisselbaar op elke warmtebron.

Pannen zijn er in vele soorten en maten.

Van kookpan tot koekenpan en van wokpan tot rookpan. Maar welke pan is geschikt voor jou? Koken & Wonen in Hoogezand is al meer dan 20 jaar deskundig op het gebied van koken en geeft je altijd een persoonlijk advies. Je kunt zelf aangeven wat voor soort ‘koker’ je bent. Kook je omdat het nou eenmaal moet, of ben je een echte hobby-kok? Kook je uitgebreid in het weekend, of dan juist niet? Heb je een gasfornuis, elektrische kookplaat of een inductieplaat? Dit zijn zo een aantal vragen die van belang zijn voor het kiezen van de juiste pan en dus gesteld worden als je bij de kookwinkel in Hoogezand komt. Aan de hand van de antwoorden wordt jouw persoonlijke pannenadvies gegeven. Je krijgt een voorstel voor pannen van een aantal merken in verschillende prijsklassen, van voordelige tot exclusieve pannen. Daarna maak jij zelf de keuze.

Elke vrijdag is inductie-pannendag

Dan kom je alle feiten en fabels te weten over pannen die geschikt zijn op een inductiekookplaat. De ene inductiepan is de andere niet. En natuurlijk bestaan er wel pannen die eerst op het gasfornuis gebruikt kunnen worden en daarna probleemloos op een inductiekookplaat gebruikt kunnen worden. Gratis biedt Koken & Wonen de inductietest aan. Neem je eigen pannen mee en laat ze testen. Dit kan ook op afspraak via 0598-398507.

Koken & Wonen, Meint Veningastraat 14, winkelcentrum Martenshoek in Hoogezand. Zie www.kokenenwonen.nl.

Foto: Lisette en Jonie op de pannenafdeling van Koken & Wonen.