Experiment publieke zitbanken is van start gegaan

GRONINGEN - Een nieuwe publieke zitbank die gemaakt is door studenten van het Alfa College is begonnen aan zijn reis door de binnenstad.

Opdrachtgever is het Urban Gro Lab en die wil met deze bank onderzoek doen naar de behoefte voor nieuwe publieke zitplekken in de stad. Per 4 juni staat de bank iedere week op een andere locatie in de stad. Met behulp van een enquête wordt gevraagd wat mensen van de bank vinden en met behulp van sensors wordt gemeten hoeveel mensen gebruik maken van de nieuwe bank.

Deze speelse bank biedt de mogelijkheid voor mensen om tot rust te komen en even te ontspannen zonder dat ze hierbij een consumptie hoeven te bestellen. De eerste reacties zijn uiterst positief en de bank wordt veel gebruikt.

De bank staat momenteel op de Vismarkt en zal vanaf 11 juni verder reizen, de route ziet er als volgt uit: 4 – 11 juni Vismarkt, 11 – 18 juni Herestraat, 18 – 25 juni Sluiskade, 25 – 2 juli Plein Minerva, 2 – 9 juli A-Kerkhof richting Vismarkt, 9 – 16 juli Hoge der Aa, 16 – 23 juli Schuitendiep.