De Oosterpoort met lul-niet-lollie voor lawaaierige concert-ganger

GRONINGEN - Het is een veelgehoord, landelijk probleem waar geen oplossing voor lijkt te zijn: concertbezoekers die luidkeels door een concert heen praten.

Het geklets zorgt in toenemende mate voor irritatie bij overige toeschouwers en soms komt het zelfs zover dat de artiest zelf om stilte moet vragen. De Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen gaat op ludieke wijze de strijd aan met concertpraters en introduceert de Lul-Niet-Lollie: een vriendelijk gebaar of het ietsje stiller kan.

Het geklets door bezoekers wordt door steeds meer mensen als storend ervaren. De mensen die voor de muziek komen, kunnen niet op hun gemak luisteren. Natuurlijk mag er gepraat worden, het is niet de bedoeling om mensen het zwijgen op te leggen. Maar in sommige gevallen kan voortdurend geklets als hinderlijk worden ervaren. In de meeste gevallen zal een luide prater niet eens doorhebben dat hij of zij overlast geeft en is een kleine attendering voldoende. Met de Lul-Niet-Lollie hoopt De Oosterpoort & Stadsschouwburg Groningen, op leuke wijze, een sociale filter op de concertvloer te bewerkstellingen.