Lezersbericht: Troep in wijkpark Lewenborg

GRONINGEN - Bijgaand een bericht van een van de lezers van Gezinsbode: ‘’In het wijkpark Lewenborg (tussen Stuurboordswal en Overloop) ligt een grote vijver. Op een hangplek bij een bruggetje wordt nog wel eens een feestje gevierd.

Jongeren hebben er plezier en drinken daarbij frisdrank en bier. Helaas gooien ze de cola- en bierblikjes daarbij in het water. Op initiatief van Lewenborger Niels (33) is de rommel opgeruimd. Drielander Herman (73j) in rubberpak heeft hem geholpen de troep uit het water te vissen. Niels heeft het allemaal opgeruimd. Een toevallige voorbijganger maakte een foto van deze actie.

De oogst: tientallen blikjes bier en frisdrank, een heel pakket onbezorgde kranten, drijvende balken en palen, plastic zakken vol flessen en blikjes, plastic linten, karton en papier, drinkbekertjes en zelfs een hengelmolentje van een visser. Niels: ‘Jongeren weten het vaak niet dat alcohol drinken in de openbare ruimte waar dit niet is toegestaan, hiervoor staat euro 95 boete voor jongeren onder de 18 jaar. Zwerfvuil op straat gooien of achterlaten in de natuur euro 140 boete. Herman: ‘Het zou goed zijn als ouders en leerkrachten de jeugd daar regelmatig op wijzen. Een klein laagje beschaving is toch niet te veel gevraagd?!’