Demovoertuigen BMW Martinistad rijden op zelf opgewekte energie

GRONINGEN - Op het dak van het pand van BMW Martinistad aan de Kieler Bocht in Groningen ligt sinds april een waar zonnepanelenveld.

Door de ruim 400 zonnepanelen kan BMW Martinistad als eerste autobedrijf in Noord-Nederland zijn elektrische demovoertuigen tegenwoordig opladen met zelf opgewekte zonne-energie.

Erkend Duurzaam

Duurzaamheid zit diep geworteld in de bedrijfscultuur en -strategie van BMW. Martinistad is samen met de andere vestigingen van VMD Groep – Vriesendijk te Assen en Dijker in Nieuwe Pekela – een Erkend Duurzaam bedrijf. ‘Het certificaat Erkend Duurzaam laat zien dat we zowel maatschappelijk verantwoord als duurzaam ondernemen’, laat BMW weten. ‘Deelname aan het mobiliteitsconcept Carsharing aan de Stadswerf in Groningen is hier een mooi voorbeeld van. Door BMW i3’s in te zetten als deelauto voor de bewoners dragen we bij aan een meer duurzame samenleving. De keuze voor het opwekken van eigen elektriciteit is dan ook een logische stap naar een nog meer milieubewuste en duurzame toekomst.’

Emissievrij

Elektrisch rijden is volwassen geworden en dat geldt zeker voor de BMW i3. Met de BMW i3 wordt duurzaamheid eenvoudig geïntegreerd in het dagelijks leven omdat er bij het rijden geen emissie ontstaat. Gevolg: Minder luchtvervuiling en meer frisse lucht om in te ademen.

Zonne-energie is één van de meest duurzame energievormen omdat het opwekken van energie d.m.v. zonnepanelen op geen enkele manier CO2 of andere schadelijke stoffen uitstoot. Door de combinatie van elektrisch rijden - geladen met eigen opgewekte zonne-energie - is BMW consequent emissievrij onderweg.