Salam speelt nog 2x op erepodium Theaterfestival

GRONINGEN - Na een succesvolle tournee mogen de acteurs van het Noord Nederlands Toneel, de dansers van Club Guy & Roni en de musici van Asko|Schönbergs K[h]AOS nog tweemaal de voorstelling Salam spelen, dit keer op het erepodium van het Nederlands Theaterfestival.

De voorstelling is door de vakjury genomineerd als één van de beste elf voorstellingen van Nederlandse en Vlaamse bodem. “Een wervelende, grootse voorstelling die het woord ‘theater’ alle glans geeft die het kan hebben.” schreef de jury. De voorstelling speelt dinsdag 11 september in de Stadsschouwburg Groningen. Kaartverkoop is vandaag gestart.

“Regisseur Guy Weizman maakt van Salam een strak geregisseerde, ongekend kleurrijke chaos, waarbij alle middelen om in het theater een verhaal te vertellen uit de kast zijn gehaald.” (De Nederlandse theaterjury)

Hoezo Salam?

Alle grote verhalen beginnen met een klein verhaal. En vrijwel alle wereldconflicten vanuit teleurstelling of pijn. Nu de spanningen tussen de westerse en de Arabische wereld het nieuws domineren, nemen het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko|Schönbergs K[h]AOS theaterbezoekers graag mee naar hoe het allemaal begon: het verhaal van Abraham.

Hoe dichten we de kloof tussen mensen die wel over, maar niet met elkaar praten? Die vraag was voor regisseur Guy Weizman het uitgangspunt voor Salam. Wie het werk van Weizman kent, weet dat Salam geen historisch bijbeldrama is, maar een hedendaagse, humoristische en energieke voorstelling in de sfeer van Tarantino.

Meer info en kaartverkooplink op nnt.nl/salam.