Citypark Flyers Nederlands verenigingskampioen

GRONINGEN - In sportpark Orderbos Apeldoorn werd zaterdag de laatste discgolfcompetitiedag gespeeld. In drie divisies werd gespeeld om de prijzen voor de landelijke competitie. Met twee titels en een tweede plaats in het eindklassement kan Citypark Flyers met goede herinneringen terugkijken naar een geslaagd eerste competitiejaar.

In de hoogste divisie was het Eveline Nagtegaal die onbedreigd naar de winst bij de vrouwen afging. Eveline won in Apeldoorn en sleepte door deze achtste overwinning van het seizoen het totaalklassement in de wacht. Bij de mannen speelde Rienk Kan in de hoogste divisie mee, door vijfde te worden in Apeldoorn stelde hij eveneens de vijfde plek veilig in de totaalstand. Sander Bahnerth van Zoetermeer Discgolf United won in deze categorie de titel.

In de amateurdivisie bij de mannen was het lang spannend voor het podium. De tien wedstrijden kenden zeven verschillende winnaars - waarvan vier van de Citypark Flyers – waardoor meerdere spelers nog kans hadden op eremetaal. Op de laatste dag won Rajneesh Kalia van Disc Sport Amsterdam, waardoor hij zichzelf tot kampioen mocht kronen. Jelte Visser van Citypark Flyers werd gedeeld tweede in Apeldoorn, waardoor hij in het algemeen klassement een sprong van plaats vier naar plaats twee maakte.

In het verenigingsklassement hadden de Citypark Flyers met nog een speeldag te gaan een comfortabele marge van vijftien punten op Disc Sport Amsterdam. Desalniettemin deden de Amsterdammers er alles aan om de koppositie over te nemen. De voorsprong slonk uiteindelijk naar precies één punt (1854 om 1853), wat alsnog voldoende bleek voor de winst in het verenigingskampioenschap.

Citypark Flyers is in april 2017 opgericht. Met ruim veertig leden is het de grootste discgolfvereniging van Nederland. Bij discgolf is het de bedoeling om in zo weinig mogelijk worpen een frisbee in een basket te werpen. Een discgolfparcours kent zo’n twaalf tot achttien verschillende holes van zo’n 50 tot 200 meter. Een discgolffrisbee kan wel 150 meter ver geworpen worden. In Noord Nederland kan je discgolf spelen in het stadspark van Groningen en het steenbergerpark te Hoogeveen. In Heerenveen en Beilen zijn gevorderde plannen voor de aanleg van een discgolfcourse.

Foto: Rene Westenberg