Be Quick 1887 jeugd op dreef in drie KNVB-bekerfinales

GRONINGEN - In Joure werden afgelopen zaterdag alle KNVB-jeugdbekerfinales gespeeld. Be Quick 1887 was met maar liefst drie teams vertegenwoordigd.

Be Quick JO15-1 had in Peize een taaie tegenstander dat brutaal een 1-0 voorsprong nam. In de loop van de wedstrijd werd het klasse verschil steeds duidelijker en kwam er een afgetekende 4-1 winst voor Be Quick op het denkbeeldige scorebord.

Vervolgens was Be Quick 1887 JO17-1 aan de beurt. Ook zij hadden met ONS Sneek een taaie opponent. Zonder tot groots voetbal te komen werd ONS Sneek met 1-0 aan de kant gezet en mochten de heren op het podium de medailles en de opgepoetste KNVB-beker in ontvangst nemen.

Tot slot Be Quick 1887 JO19-1. Het was een moeizame eerste helft tegen Hoogeveen waarin lange tijd tegen een 1-0 achterstand werd aangekeken. Vlak voor rust kwam de verdiende gelijkmaker. Meteen na rust was het erop en erover wat resulteerde in een 9-1 monsterscore.

Of het eerder is gebeurd dat drie teams van dezelfde club op dezelfde dag de beker pakken weten we niet. Maar dat het een unieke prestatie is staat buiten kijf. Het laat wederom zien dat Be Quick 1887 niet voor niets behoort tot de top amateur jeugdopleidingen in Nederland.