Gans met visdraad om poot houdt dierenambulance bezig

Groningen - Een gans die met één poot verstrikt is geraakt in visdraad heeft zondagmiddag medewerkers van de Groninger dierenambulance behoorlijk bezig gehouden.

De afgelopen twee weken zijn meerdere pogingen gedaan het beest dat in de Hamburgervijver in de Korrewegbuurt in Groningen leeft te vangen en de visdraad die om een poot zit te verwijderen, maar steeds weer weet de gans te ontkomen.

Duikteam

Zondagmiddag werd besloten de brandweer in te schakelen. Een duikteam van de brandweer assisteerde de medewerkers van de dierenambulance bij de hernieuwde pogingen het beest te pakken te krijgen. Nadat verscheidene pogingen mislukten, constateerden de brandweer-medewerkers dat ook zij het beest niet konden vangen. De brandweer ging dan ook onverrichter zake terug naar de kazerne. De dierenambulance verdween eveneens. Zonder gans.

Later weer proberen

De mensen  van de dierenambulance zijn van plan op een later moment een nieuwe poging te wagen het beest te vangen, om het van de visdraad om zijn de poot te kunnen verlossen.