Teams Groningen doen mee aan Prokkel Sterrenslag!

GRONINGEN - De landelijke Prokkelweek start 4 juni met de Prokkel Sterrenslag. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

De Prokkel Sterrenslag is een zeskamp voor teams bestaande uit 5 mensen met én 5 mensen zonder verstandelijke beperking. De Prokkel Sterrenslag is in Utrecht.

Drie teams uit de wijk Lewenborg in Groningen doen mee aan dit grootse evenement waar plusminus 70 teams aan meedoen: De Roergangers, De Groningse leeuwen en de Driemaster. De teams bestaan voor een groot deel uit mensen met een verstandelijke beperking die begeleid worden door De Zijlen en door Novo.

Zij vertrekken maandag om 9.30 bij een woonlocatie van De Zijlen, ‘t Roer 163 in Groningen. Een oude Ajaxspelersbus is geregeld om de teams te vervoeren en er zullen een groot aantal mensen zijn die de ploegen komen uitzwaaien.

Een grote pluim geven zij aan Gasterra, CMS en de Protestantse Gemeente Damsterboord die dit door sponsoring voor hen mogelijk hebben gemaakt!

Prokkelweek

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Eén week in het jaar organiseren allerlei mensen – al dan niet via hun bedrijf of organisatie – activiteiten waarbij die ontmoeting plaatsvindt. Eén week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. De Prokkelweek in 2018 is van maandag 4 tot en met zaterdag 9 juni. De week draagt bij aan het creëren van een meer inclusieve samenleving.