Foto’s Groninger Forum | Beton, staal en een goodiebag

GRONINGEN - Op de Dag van de Bouw heeft de bouwplaats van gebouw Groninger Forum op zaterdag 2 juni de deuren open staan voor Stadjers.

Een wandeling in een open lichaam van beton en staal. ‘’Krijg nog niet echt een idee hoe het straks gaat worden, nu al indrukwekkend is het wel”, zegt een bezoekster. Een wandeling door een donker en tochtig trappenhuis, stalen hekken die bezoekers door het gebouw leiden. Kruip door sluip door. Op naar de vierde verdieping met de Martinitoren vertrouwd in het zicht. Plasticfolie voor metershoge ramen (gelukkig ook al glas om er uit te vallen), stapels steigerbuizen, technische installaties, beton in grijze vormen. Veel belangstellenden ook voor tekst en uitleg van medewerkers van bouwer BAM.

Van de vierde verdieping terug naar beneden om wat te drinken in de geïmproviseerde ontvangstzaal. Even bijkomen van de trappen. Hoewel het Groninger Forum pas in september 2019 klaar is, was in dat zelfde zaaltje al een bioscoop ingericht met de eerste film. De vorderingen van bouw van deze kolos in hartje stad alvast enthousiast op het witte doek in beeld gebracht. Na rondleiding, consumptie, film ook nog een goodiebag voor alle bezoekers.

Albert-Jan Garama.

Foto’s Albert-Jan Garama