De Martini Dans Bokaal: groot nieuw sporttoernooi in Groningen

GRONINGEN - Op 6 juni is het zover: dan zal de Grote Finale van de eerste editie van de Martini Dans Bokaal worden gehouden. Welke basisschool gaat er met de grote wisselbeker naar huis?

De Martini Dans Bokaal is een basisscholenproject bedoelt voor basisschoolkinderen in groep 8. Het is een zogenaamde Cha Cha Cup waarbij in verschillende rondes gestreden wordt om de medailles. Het project heeft als uitgangspunt: leren samenwerken op basis van respect voor elkaar. En het middel daartoe is het leukste dat er is: lekker samen dansen op moderne muziek!

De voorrondes zijn een combinatie van lessen op school en een auditieronde in Dansschool Groningen Danst. Deze moderne dansschool voert het project uit. Tijdens de voorrondes wordt bepaald welk paar in welke klasse danst tijdens de Grote Finale. Ruim 300 kinderen uit 8 groepen en hun ouders komen dan samen in het Hanze Plaza Congres Centrum om te zien welk danspaar wint en welke basisschool naar huis gaat met de grote Martini Dans Bokaal Wisselbeker.

Zowel de gemeente Groningen als de Rabobank Midden-Groningen zien ook de geweldige potentie in van deze Cha Cha Cup. Zij prijzen het positieve effect op de deelnemende kinderen in de gemeente Groningen. Enthousiast hebben zij steun toegezegd om de Martini Dans Bokaal tot een succes te maken! Tijdens de Grote Finale op 6 juni zullen zij dan ook een actieve rol vervullen. Het belooft een hele mooie spannende Cha Cha strijd te worden.