Rijsttafel voor bouwvakkers bij bereiken hoogste punt Polaris

GRONINGEN

Er wordt hard gewerkt aan de Polaris op de hoek van de Pleiadenlaan/Zonnelaan. Dat resulteerde in het behalen van het zogenoemde “hoogste punt” van 65 meter.

De bouwvakkers vierden deze mijlpaal op 30 mei met een welverdiend buffet.

Het bereiken van het hoogste punt is een belangrijk moment voor zowel aannemer Van Wijnen als opdrachtgever Lefier. Traditiegetrouw wordt dit moment gevierd om de bouwvakkers te bedanken voor hun werk. De ca. 80 bouwplaatsmedewerkers werden getrakteerd op een gezamenlijke rijsttafel.

Appartementen voor jongeren

Op deze gunstige locatie, vlakbij winkelcentrum Paddepoel, het Zernike terrein en op fietsafstand van het centrum bouwt aannemer Van Wijnen in opdracht van Lefier 207 appartementen. De tweekamerappartementen krijgen een oppervlakte van ongeveer 45 m² met een aparte slaap- en badkamer en zijn bedoeld voor starters op de woningmarkt en studenten. Het gebouw wordt aardbevingsbestendig gebouwd en krijgt een aansluiting op Warmtestad.

Planning

Naar verwachting wordt de nieuwbouw eind dit jaar opgeleverd en kunnen de eerste jongeren in januari 2019 verhuizen naar hun nieuwe appartement. Meer informatie over de toewijzing is te vinden op www.lefier.nl.