AutiRoze komt naar Groningen

GRONINGEN - In Nederland zijn inmiddels diverse AutiRoze-groepen, bedoeld voor LHBT’s (homo’s, lesbiennes, biseksuelen, en transgenders) die daarnaast autisme hebben, of een andere vorm van neurodiversiteit, zoals ADHD.

Op 14 juni organiseert COC Groningen & Drenthe voor het eerst een AutiRoze bijeenkomst in Groningen. AutiRoze-bijeenkomsten zijn laagdrempelige, leuke, leerzame en vooral gezellige bijeenkomsten voor en door LHBT’s met een vorm van neurodiversiteit die een normale tot hogere begaafdheid hebben.

Verschillende onderzoeken laten zien dat mensen met autisme vaker bi- of homoseksueel zijn dan anderen. Ook hebben mensen met autisme vaker het gevoel dat ze in het verkeerde lichaam zitten. AutiRoze bijeenkomsten bieden hen mogelijkheid anderen te ontmoeten die hetzelfde doormaken. Dat is leuk en leerzaam.

Doel van de eerste bijenkomst in Groningen is om samen te kijken of er ook behoefte is aan AutiRoze bijeenkomsten in het Noorden. De bijeenkomst wordt gehouden van 19.30 tot 21.00 uur in Activiteitencentrum De Holm (Folkingestraat 9b in Groningen). Aanmelden kan via autiroze@cocgd.nl. Meer informatie over AutiRoze is te vinden op de website www.autiroze.nl.