Lopen voor Pink Ribbon

Jacqueline Zuidhof loopt vijf kilometer tijdens de Ladies Run voor Pink Ribbon op zondag 10 juni in Groningen. Ze gaat lopen voor Simone.

GRONINGEN/WARFFUM – “Dit is de eerste keer dat ik aan de Ladies Run meedoe” vertelt Jacqueline. Eerder heeft ze wel twee keer aan de Alpe d’HuZes meegedaan. “Dat was voor mijn vader , mijn broer en voor Simone.” Ik vergeet haar berichtje nooit weer, “wil je ook voor mij fietsen..” De Ladies Run loopt ze alleen voor Simone. “Ze vind het superlief dat ik meedoe. Ik ga alleen lopen, niet met een groep, dat doe ik bewust. Ik ga niet voor een snelle tijd, ik ga echt voor haar lopen.”

“Ik vind het fijn om met goede doelen bezig te zijn. Elk jaar is er wel één goed doel waar ik me voor inzet. Niet omdat het kan, maar omdat het moet! Meer onderzoek, meer genezing en een betere kwaliteit van leven tijdens het ziek zijn. Op verschillende manieren heeft Jacqueline geld ingezameld voor Pink Ribbon. Onder meer via een droge worstenactie. “Mijn jongste broer is slager en heeft een eigen worstenmakerij. Dat is ambachtelijk slager Zuidhof in Bedum. Van elk pakketje dat verkocht wordt gaat na aftrek van de kostprijs het geld naar Pink Ribbon.” Op de toonbank stond een donatiebus. In totaal heeft dit euro 75 opgebracht.

Verder heeft Jacqueline haar eigen actiepagina: hardlopen.voorpinkribbon.nl/actie/jacqueline-zuidhof. Deze link heeft ze ook op Facebook gedeeld. Haar pagina heet Carpe Diem, pluk de dag. Haal er uit wat er in zit, no matter what..“

“Kanker is veel bij mensen om mij heen, waardoor het mij persoonlijk raakt. Zelfcontrole is heel belangrijk, naar je lijf luisteren en aan de bel trekken als je iets niet vertrouwd. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen kunnen met de ziekte te maken krijgen. ”Haar streefbedrag is 250 euro. “Dat hoop ik te halen, nog euro 25 te gaan.”

Jacqueline zit meer op de racefiets dan dat ze hardloopt, maar nu ter voorbereiding heeft ze toch wat meer de hardloopschoenen aangetrokken. Ze hoopt op goed weer en een mooie dag. “Ik verwacht veel gezelligheid en saamhorigheid. We lopen allemaal voor hetzelfde doel. Ik heb er veel zin in en wie weet heb ik wel vleugels die dag.”

Cindy Houwen.

Gezinsbode maakt een serie van drie verhalen over de Ladiesrun voor Pink Ribbon. Volgende week woensdag verschijnt deel 3.