Paul de Rook op bezoek bij CASA Hilberdink

GRONINGEN - 'Voor mensen met een handicap of beperkingen is het minstens zo belangrijk om aan een goede conditie te werken', zegt Paul de Rook, wethouder Sport Gemeente Groningen.'Mooi om te zien dat hier passende voorzieningen zijn’.

Op uitnodiging van de Werkgroep Toegankelijkheid Groningen was Paul de Rook een avond bij CASA Hilberdink. CASA Hilberdink is de afdeling van het 'Paramedisch Centrum voor Reumatologie en Revalidatie (PCRR Hilberdink) waar mensen in een sportgroepje of individueel hun eigen oefenprogramma kunnen uitvoeren, eventueel als vervolg op een fysiotherapeutische behandelperiode. Aansluitend bij persoonlijke (on)mogelijkheden en haalbaar niveau. Wie wil, kan ook nog gebruik maken van het verwarmde zwembad en de infrarood sauna.'Als je lichaam je min of meer in de steek laat, is het best lastig om in 'gezonde beweging' te investeren', zegt Marlieke. 'Maar het loont! En in een ontspannen sfeer, als de lat niet te hoog ligt, met deskundige begeleiding... is het ook nog eens hartstikke leuk'.

Het feit dat 'zorg/sport' onnodige kosten in de gezondheidszorg spaart, is geen vraag meer. Het realiseren van mogelijkheden vraagt slimme samenwerking tussen de zorgverzekeraars en de gemeente. En creatieve 'oplossingen' van sportclubs en ondernemers.