Klanten helpen mee in slachthuis

EELDE - Afgelopen vrijdag was het zover. Koe 7514 van Kijkboerderij ’t Hoogeveld uit Eelde was volledig verkocht via de webshop van [H]EERLIJK VLEES, en daarom was het tijd om de vleespakketten klaar te maken.

Geen anoniem supermarkt vlees van beesten waarvan je niet weet uit welke massastal het afkomstig is, maar een biologisch Limousin koe dat een groot deel van haar leven heeft staan grazen in het prachtige natuurgebied van Natuurmonumenten De Onlanden. “Onze klanten zijn bewuste eters die vaak weinig vlees eten, en willen dat het vlees dát ze eten van hoge kwaliteit, duurzaam en lokaal geproduceerd is.” aldus medewerker Jaïr Tanasale.

Toen hun vaste inpakker niet beschikbaar bleek te zijn zaten ze even met de handen in het haar, maar gelukkig kwam al snel het idee om klanten te vragen. “Een logische keuze, want onze klanten zijn altijd erg betrokken”. Dat bleek wel toen Nellie, Nienke en Emmie vrijwel direct aan de Facebookoproep gehoor gaven.

“Ongelooflijk dat dit allemaal van één koe af komt” riep Nienke verbaasd terwijl ze keek naar de torenhoge kratten met onder anderen biefstukken, riblappen, hamburgers en saucijsjes. In anderhalf uur tijd raakten de kratten leeg en stond het slachthuis in Zuidbroek vol met pakketten Start, Basis, Divers, Luxe, Gehakt en zelfs een pakket orgaanvlees en botten voor iemands hond; want het bedrijf streeft er naar om alles van de koe te gebruiken.

Vanwege het warme weer gingen de pakketten vóór de levering nog even een half uur de koelcel van min dertig graden Celsius in en zo konden de helpers nog even gezellig een kopje koffie drinken.

Na het inladen reed een zwaarbeladen auto richting het EKOhuis in Eelde waar klanten hun pakketten konden ophalen, de overige pakketten werden gratis thuisbezorgd.

Mensen die benieuwd zijn hoe het natuurvlees uit de Onlanden proeft zijn welkom om dit te komen proeven tijdens de open dag van Kijkboerderij ’t Hoogeveld op zaterdag 16 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Leden van Natuurmonumenten krijgen €2,50 korting op een vleespakket.