10 jaar rugby en drankfeesten op de Esserberg

GRONINGEN - Aanstaande zaterdag 2 juni zal de tiende editie van het jaarlijkse rugbytoernooi van Rugbyclub Groningen plaatsvinden.

Het spektakel, wat volledig door vrijwilligers van de club georganiseerd wordt, vindt plaats op sportpark de Esserberg, net op de grens van Groningen en Haren. Waar de club vorig jaar al een lustrum van 50 jaar bestaan mocht vieren, is de club trots op de tiende editie van dit toernooi, met als hoofdsponsor New Nexus.

Internationale teams

Maar liefst 19 teams (mannen en vrouwen) uit binnen- en buitenland zullen strijden om de trofeeën. Waar de rugbyers in de reguliere competitie met 15 man (of vrouw) in het veld staan te spelen, is het op deze dag de bedoeling dat er 10 tegen 10 gespeeld wordt. Een stuk sneller spel dus, spectaculair en zwaar, want het hele veld wordt benut!

Op deze sportieve middag is alles wat je nodig hebt aanwezig. Een EHBO en fysiotherapie tent bijvoorbeeld, waar sponsoren Willem Ypma en Stephan Zijlstra van WYSZ Reitdiep Fysiotherapie de sporters bij zullen staan, een springkussen voor de kleine medemens. Gents Barbershop zal er staan, waar je jezelf een gave coupe kan aan laten meten. X-Blades met een stand voor al uw rugby benodigdheden. Er is muziek, lunch en diner, met een heus lam aan het spit. Voor de dorst een buitenbar, mogelijk gemaakt door Australian Pub Pacific.

Hard rugby, harder feesten

Na het sportieve onderdeel is het tijd voor een goed feestje. En als er iets is wat rugbyers kunnen, is het een feestje geven. De Heegemer Dekdweilers zijn aanwezig om het publiek warm te draaien en huisband the Swingrays staat zoals elk jaar weer garant voor lekker hossen, springen, zweten en meezingen. Dit jaar is het thema van het feest ‘a Galaxy far Away’, dus zullen er genoeg spacey outfits uit de kast getrokken worden.