Bouwproductie in de regio Groningen-Assen komt op gang

GRONINGEN - De bouwproductie in de regio Groningen-Assen komt nu merkbaar op gang. Vooral in de stad Groningen en in de gemeenten Assen, Haren, Zuidhorn, Bedum, Hoogezand-Sappemeer en Tynaarlo is dit het geval.

Gemeenten en provincies in de regio werken er gezamenlijk hard aan om de komende jaren meer nieuwe woningen op te leveren. Voor 2018 zijn er ruim 2400 nieuwe woningen in de regio gepland, voor 2019 zelfs zo'n 3600. Er is een groot tekort aan woningen in met name de stad Groningen en Assen. Hier is de doorlooptijd van koopwoningen erg kort, de verkoopresultaten zijn er uitzonderlijk hoog. De druk op de woningmarkt houdt in deze steden dan ook onverminderd aan. Een en ander blijkt uit de woningmarktmonitor van Regio Groningen-Assen.

De woningmarktmonitor is over de tweede helft van 2017 opgesteld. De regionale monitor is gebaseerd op kwartaalcijfers van het CBS, de NVM, verkoopinformatie nieuwbouw verzameld bij makelaars en informatie over de sociale huursector aangeleverd door de regionale woningcorporaties. De woningmarktmonitor is een initiatief van Regio Groningen-Assen, een samenwerkingsverband tussen twee provincies en 11 gemeenten. De monitor komt tot stand in een samenwerking tussen het regiobureau Regio Groningen-Assen en vertegenwoordigers van de regiogemeenten, de provincies en diverse woningcorporaties.