Amateurvereniging in de spotlights bij VRIJDAG

GRONINGEN - Amateur Fotografen Vereniging Daguerre exposeert vanaf 11 juni met hun tentoonstelling ‘portretteer een vereniging’ in expositieruimte De Kelder van VRIJDAG aan de Walstraat 34 te Groningen. De expositie is onderdeel van de Maand van de Amateurkunst.

In de expositie zien we het werk van leden van AFV Daguerre, een vereniging met 35 gepassioneerde leden. De vereniging organiseert regelmatig diverse activiteiten waarbij fotografie centraal staat. Deze keer gingen ze aan de slag met de seizoensopdracht om amateurgezelschappen en –verenigingen uit stad en provincie te portretteren.

Wat maakt een vereniging bijzonder?

De startbijeenkomst was op 18 oktober 2017, sindsdien zijn er twintig verenigingen geportretteerd. In de serie legden de fotografen vast wat de verschillende verenigingen kenmerkt; wat is bijzonder en wat is juist heel gewoon? Tijdens hun opdracht zijn de leden gecoacht door Marieke Kijk in in de Vegte, kunstenaar-docent bij VRIJDAG en professioneel fotograaf. VRIJDAG docent Coen Vunderink begeleidt de fotografen bij het inrichten van de tentoonstelling.

Maand van de Amateurkunst

‘Portretteer een vereniging’ is onderdeel van de Maand van de Amateurkunst (MAK). De hele maand juni zet VRIJDAG, het huis van amateurkunst voor Groningen, amateurkunstenaars en verenigingen uit stad en provincie in de schijnwerpers. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op bijvrijdag.nl/mak.

Meer informatie

De expositie is te zien van 11 juni tot en met 20 juli in De Kelder bij VRIJDAG. De Kelder is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 22.30 uur en op zaterdag van 09.00 – 13.00 uur. Toegang is gratis.