Ruim 200 studenten naar de Costa Brava

GRONINGEN - Een groep van ruim 200 studenten van Noorderpoort Gastvrijheid en Toerisme vertrekt 27 mei voor een vijfdaagse excursie naar de Costa Brava in Spanje. Het is een reis voor studenten, door studenten.

Voor eerstejaars studenten van de opleiding Travel en van de opleiding Luchtvaartdienstverlening bestaat de reis uit tal van excursies naar de toeristische hoogtepunten langs de Costa Brava, waaronder een boottocht, een guided city-tour en een bezoek aan de stad Barcelona. Daarnaast bevat het programma diverse recreatieve activiteiten.

Organisatie en begeleiding door studenten

Alle geplande activiteiten worden begeleid door derdejaars studenten van de opleidingen Travel en Leisure. Zij doen met deze opdracht examen voor het vak "Leiding geven". Studenten van de opleiding Leisure organiseren bovendien een beachvolleybal-toernooi voor ongeveer 200 deelnemers, een aantal feestavonden en verschillende shows. Het organiseren van zowel kleine als zeer grote events is voor hen een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Belangrijk voor ervaring

De reis is voor de deelnemende studenten, die allen een baan ambiëren in de wereld van Travel, Leisure & Hospitality, een belangrijk onderdeel van het lesprogramma. Kennis die tijdens de lessen is opgedaan, leren zij op deze wijze in een reële beroepssituatie in de praktijk te brengen.

Studenten ontwikkelen daarnaast een brede kennis van bestemmingen, culturen en bezienswaardigheden. Tevens zien en ervaren ze hoe ze een reis op maat kunnen samenstellen en wat daar allemaal bij komt kijken. Met deze ervaring zijn de studenten, later in hun beroep, zelf in staat iemand anders een fantastische reis te bezorgen.