ArtDigging naar uitdagingen met Flip Drukker

GRONINGEN - ArtDigging is schatgraven in het atelier van Flip Drukker. Grafisch vormgever en beeldend kunstenaar Flip Drukker heeft zijn atelier in Het Paleis.

Hij bewoont die plek al vanaf het begin en zijn atelier is inmiddels volgegroeid. Het staat vol met ooit getoonde maar vaak ook onvermoede, onbekende objecten. Flip is gaan schatgraven op zijn werkplek en toont nu de pareltjes daaruit in GalerieH200.

Flip werkt met afgedankte materialen die hij weer samenvoegt tot nieuwe curieuze objecten: pianotoetsen, koelkastonderdelen, tafelpoten, een koeienhuid… je kunt het zo gek niet bedenken of Flip weet er een nieuwe draai aan te geven. Vaak met een kwinkslag of met een grimlach. De objecten zijn kritisch, komisch en intelligent. De titels verwijzen vaak naar een (kunst)historische of een reclame context en hij zet de beschouwer daarmee flink aan het denken. De hersenen van de kijker moet dan ook stevig aan het werk om associaties, links en verhalen te bedenken.

De expositie ArtDigging is van woensdag tot en met zaterdag van 13 tot 17 uur te zien in GalerieH200, Bloemsingel 200, Groningen (in het oude scheikundelab op de hoek van het Boterdiep en de Bloemsingel) Meer info: www.studioh200.nl