Dom Helder Camara school zet zich in voor de Groningen Swim Challenge

GRONINGEN - De groepen 1 tot en met 4 van de Dom Helder Camara school hebben 24 mei meegedaan met een Monkey Fun Run.

De 275 leerlingen moesten al klimmend en klauterend een uitdagend hindernis parcours afleggen. Dit alles stond in het teken van het project Heel Groningen Zwemt dat door de stichting Groningen Swim Challenge wordt georganiseerd. De onderbouw kinderen zijn nog te jong om baantjes te zwemmen in het zwembad. In samenwerking met de Monkey Fun Run werd er ook voor deze jonge doelgroep een leuke activiteit geregeld.

Op vrijdag 13 juli is het de beurt aan de bovenbouw leerlingen. De leerlingen van groep 5 t/m 8 gaan dan naar Kardinge om zoveel mogelijk baantjes te zwemmen.

Bij het project Heel Groningen Zwemt staat plezier en bewegen centraal, maar de leerlingen halen ook sponsorgeld op voor het UMCG Kanker researchfonds. Dit is het goede doel waar de stichting Groningen Swim Challenge zich ieder jaar voor inzet. De leerlingen van de Dom Helder Camaraschool hebben na deze middag al bijna 1500 euro opgehaald. Een geweldige prestatie.

Leerkracht Evelien Jonker van de Dom Helder Camara school is de initiator om met haar school mee te doen aan het project Heel Groningen Zwemt: “De stichting Groningen Swim Challenge is een erg sympathiek en sportief evenement waarbij geld wordt ingezameld voor het UMCG researchfonds. Wat speciaal is aan het project Heel Groningen Zwemt is dat de kinderen niet alleen geld moeten inzamelen, maar ook vanuit de stichting en in samenwerking met UMCG een educatief programma krijgen aangeboden”, aldus Evelien Jonker.

Op dinsdag 29 mei gaan de leerlingen van groep 7 en 8 op excursie naar het UMCG voor een educatief programma. Alle andere groepen krijgen lesmateriaal voor in de klas aangeboden.

Je kunt nog steeds de kinderen van de Dom Helder Camaraschool sponsoren. Op de website van de stichting Groningen Swim Challenge heeft de school haar eigen donatie knop. Gebruik onderstaande link om rechtstreeks geld te doneren op de sponsorpagina van de Dom Helder Camaraschool:

https://www.groningenswimchallenge.nl/doneren/?organisatie=7 Foto: Dom Helder Camaraschool