Uitbreiding ‘Stadjers Hand in Hand’ van Voedselbank

GRONINGEN - Als onderdeel van het Tienpuntenplan om de armoede structureel te verlichten is de Voedselbank vorig jaar gestart met het project ”Stadjers Hand in Hand”.

Inmiddels zijn een twaalftal huishoudens die cliënt zijn van de Voedselbank gekoppeld aan een onafhankelijk gezin of persoon. Dit project verloopt zo succesvol, dat de Riki stichting uit Ouderkerk aan de Amstel heeft besloten het project opnieuw een financiële injectie te geven. Het bestuur van de Voedselbank heeft nu besloten het project uit te breiden naar 20 koppels van arm en onafhankelijk. Studenten van de RUG hebben de Voedselbank adviezen gegeven hoe we onafhankelijke personen kunnen werven. Zij geven zelf het goede voorbeeld: zo’n 25 studenten gaven zich spontaan op mee te willen doen en een cliënt te willen adopteren in duo.

De projectgroep heeft 30 mei om 14.00 uur een open middag voor mensen die overwegen om aan dit project willen meedoen. De investering in tijd is gemiddeld 1 of 2 uur per week. De Voedselbank zorgt voor begeleiding en een team van deskundigen van een WIJ-team, staat achter het project bij gecompliceerde vraagstukken. De open middag is op de Voedselbank aan de Ulgersmaweg 57. Aanmelden bij Projectleider Stadjers Hand in Hand: Mirjam Nagelmaker: mcnagelmaker@telfort.nl.